Penthouse Playboys

Videoer

“En vill en” (1996)
Regi: Aune Sand.

En dag fant Posten ut at de ville sponse Penthouse Playboys med 100 000 kroner til å lage musikkvideo. Valget av regissør falt naturlig på ”kalkun”-kongen Aune Sand, som insisterte på å spille inn på 35 mm. film (og dermed bruke opp alle penga). ”En vill en”, nå opphøyd til film, ble spilt inn på Solastranda ved Stavanger, på Bøler Avfallsdeponi ved Skedsmo og under en studentkonsert på Blindern. Etter at Aune hadde ferdigklippet filmen på uforlignelig vis, ble den via Kommunenes Filmsentral tilbudt 25 kinoer i det ganske land som forfilm til ”Kjedereaksjon” med Keanu Reeves. Dermed var ”En vill en” tidenes best distribuerte norske kortfilm! Oslo Kinomatografer satte den motvillig opp foran ”Bjelleklang” med Arnold Schwarzenegger.

Hva filmen handlet om? Aune Sand forklarte: “I den første sekvensen befinner Pikenes seg på en søppeldynge i Skedsmo. Midt i havet av avfall og søppel står han og drømmer om det som alle menn drømmer om: kvinnen. I en drømmesekvens beveger vi oss til en strand på Jæren der Pikenes finner den perfekte kvinne.” Og hvem var kvinnen? Hans egen kone, Tatjana Lissovskaja. Sand advarte mot å bagatellisere filmens emne eller regissør: “Filmen handler om å drømme og tro på at det i alles liv er en mulighet til å oppnå frihet. Den som ikke ser meg som en seriøs filmskaper, gjør seg selv en bjørnetjeneste.”

Og her er anmelderne: “Den lille filmen er formodentlig laget for moro skyld, men holder neppe hverken som fleip, genreflørt eller som seriøs presentasjon av en lekende artist … men en strandscene med hans nye kjæreste innstappet i bikini er ikke å forakte. Produktet settes opp som forfilm til "Bjelleklang", og det slår en efterhvert at det faktisk finnes en viss ytre likhet mellom Rolness/Pikenes og Schwarzenegger. Bare se!” (Edel Bakkemoen, Aftenposten)

“Arnold Schwarzenegger overspiller sin rolle på en helhjertet måte som vekker ens sympati. Det gjør for så vidt også Aune Sands forfilm “En vill en”, som er en alvorlig liten sak om et fenomen som befinner seg innenfor to digre anførselstegn: Jens Pikenes og Penthouse Playboys.” (Thor Ellingsen, Dagbladet)“F**k The World” (2003)
Regi: Alan Smithee.

En dag hadde Penthouse Playboys 500 kroner til overs. De brukte dem til kjøp av matrosluer og leie av kongepuddel. Så gikk de en spasertur langs - eller rettere sagt midt på - Karl Johan med et kamerateam på slep. Resultatet ble “som en Fassbinder-film”, ifølge mannen som først sang låten, Hank von Helvete.