Penthouse Playboys

Follow us on facebook Spotify iTunes Platekompaniet Wimp YouTube


Sagt av Jens

«Vi har hørt om småpiker som har blitt kjønnsmodne mens vi har spilt. Slikt gjør oss ydmyke.»

«Å spille egne låter er et simpelt og billlig trick som mange musikere tyr til i mangel på karisma og dametekke.»

«Jeg vet ikke om jeg er en mann av folket ... Men jeg er i hvert fall en mann for folket.»

Dette er blant sitatene som har gjort Jens Pikenes til et av de bedre intervjuobjektene i norsk underholdningsliv. Nedenfor finner du flere av mannens gullkorn og visdomsord, sortert på ulike emner:


Om å være sexsymbol og stjerne:
«Vi er Guds gave til kvinnene! Norske kvinner har vært alt for lenge uten ekte sexsymboler.»

Hvordan er det å være Guds gave til kvinnen?
«Jeg tar selvfølgelig oppgaven meget alvorlig. Her kan man sette i gang sterke krefter. Hvis de ikke blir forvaltet med varsomhet, kan jeg overtenne den kvinnelige befolkning, og det kan gå landet ille.»

«Den vanlige kvinnen vasser rundt i hverdag, hun tråkker rundt i gråstein, og vi aner at hun savner noe større og vakrere. Hos enkelte svært unge piker har vi nok forårsaket en slags oppvåkning; en første erotisk opplevelse. Men du finner også modne kvinner blant vårt publikum. Kvinner som går mot erotikkens kveld. De kan oppleve en ny pubertet ved å komme på våre konserter eller høre på våre plater. Alder er ingen hindring for å bli betatt.»

«Vi er et generøst orkester som ikke utelukker noen fra vår verden. Kvinner, menn, barn, dyr og planter svinger i takt, ja til og med løvet blafrer med nå vi spiller utendørs.»

«Vi forener alle typer mennesker på tvers av etniske, religiøse og seksuelle legninger. Slik sett er jeg nok en moderne Harald Hårfagre.»

Foran bandets første konsert I Trondheim: «Det er med Norge som med kroppen. Det er de midtre regioner som er deiligst. Vi er klar til å penetrere Midt-Norge med maskulin kraft.»

«Det er mennesker som er redde for sin egen seksualitet som kaster øl på meg.»


Om stil, klær og hår:
«Vi ser ut som mannssjåvinister. Det vil si hver av oss ser ut som to mannsjåvinister – derav fordoblingen i navnet: Penthouse Playboys.»

Har du noen filosofi?
«Mannen er stilen, stilen er mannen. Å kle seg er å være.»

«Den jevne norske herre kler seg som naboen. Da går det som det går – lukt til Dressmann.»

Kunne du vise deg offentlig uten sminke og smykker?
«Nei, det ville være veldig unaturlig. Da ville jeg fornekte meg selv. Det ville rett og slett bli kunstig, og jeg ønsker å være så naturlig som mulig.»

«Føhning er en glemt kunstart. Og glamorøs popmusikk krever at man holder håret høyt.»

Om "gressbuksen" som ble brukt under ekstranummerne I bandets tidlige periode:
«Det her er faktisk det første kunstgresset fra Harstad Stadion. De ble litt misfornøyde med resultatet, og ringte til oss og lurte på om vi kunne bruke det til noe. Ser du nøye etter vil du se straffesparkmerket i baken her.»


Om andre artister:
«Vi mener at norske kvinner fortjener mer sexy artister enn Jan Eggum og Sigvart Dagsland. Norske mannlige artister av i dag får meg til å tenke på gråstein og brunost. Da er det noe annet med Penthouse Playboys, vi lever et fullkomment stjerneliv, og poserer selv når vi sover.»

Om duetten med Ole Paus:
«Ole og Jens, én rusten herre og én gyllen gutt. Sammen får vi homsepatruljen til å likne en MC-klubb fra indre Østfold.»

«En del norske artister egner seg rett og slett best for radio.»

Hva synes dere om Seigmen?
«Det smaker godt!»

Vi snakket om gruppa Seigmen.
«Ja, seigmenn kommer jo alltid i grupper. De selges bare sjelden i løsvekt.»

«Morten Harket har svært mye bedre humør enn mange tror … Han er utvilsomt en av de som har vært med å danne grunnlaget for vår virksomhet. Jeg har selv vært inne på tanken å bli den første Morten Harket-imitatoren.»


Om Melodi Grand Prix:
«Det viktigste er ikke å vinne, men å ta seg godt ut.»

«De som elsker Penthouse Playboys og hater Grand Prix, har et problem. Det må dreie seg om dypt nevrotiske personer som trenger profesjonell hjelp.»

På spørsmål fra programleder Tande-P om bandet kunne ta låten en gang til etter strømbruddet under finalen: «Vi er vant til å ta ekstranummer.»

Etter finalen: «Våre tanker går til den strømansvarlige og hans famile.»


Om coverversjoner:
«Vi driver ikke, som mange ser ut til å tro, med radbrekking eller parodiering. De låtene som blir behandlet av oss, er som små, litt rufsete barn. Vi tar dem inn i plysjlandskapene våre og steller med dem. Det er en form for musikalsk veldedighet.»

«Det finnes så mange låter som flyter rundt på verdenshavet som forvillede skip. Låter som ikke er kommet hjem. Og det er der vi kommer inn. Vi bringer verket til sin fullendelse.»

Hva synes du om Seigmen og Dum Dum Boys' versjoner av sine egne verk?
«Disse bandene har gjort så godt de kunne, og mer kan man ikke forlange av folk (……) De andre artistene lager enkle, grove skisser, så er det opp til Penthouse Playboys å skape den fullendte versjonen. I framtiden vil ikke musikere spille inn sin egne låter, de vil overlate materiale direkte til ekspertisen.»


Om medmusikantene:
«Jeg satte inn en kontaktannonse i en herværende tabloidavis: «Ung og ukjent megastjerne søker 23-åringer med stil, dametekke og musikalske ferdigheter. Fedme og hårmangel ingen hindring.» Det kom fire telefoner.

Hvor kommer disse andre musikerne fra?
«Jeg er en dannet mann og spør ikke om slikt. De kan ha opplevd mye vondt i barndommen.»


Om julen:
«Når du slutter å tro på nissen, har du gitt tapt for virkeligheten.»

Hvem sendte du julekort til i fjor?
«Det er ikke riktig av meg å slikke på frimerker. Det er å sløse med talentet. Det betyr ikke at jeg er prinsipiell motstander av slikking. Slikkes den som slikkes bør.»

«Vi i Penthouse Playboys feirer tradisjonen tro julen i en campingvogn på Bogstad campingvogn på Bogstad camping. Det gjør vi i en lavmælt protest mot kjøpefesten og forbrukersamfunnets falske fristelser.»

Blir du mest glad eller trist i julen?
«Sorgmunter. Jeg blir lei meg fordi Jesus måtte gi sitt liv, og glad for at han gav sitt liv for oss. Jeg forsøker å ta det beste fra julenissen og Jesus. Jeg forener julenisens generøsitet med Jesu ydmykhet.»

Hva ønsker Jens Pikenes seg aller mest til jul?
«Clynol hårspray. Ekstra strong hold. Jeg er en enkel mann.»