Penthouse Playboys

Follow us on facebook Spotify iTunes Platekompaniet Wimp YouTube


Julekonsert 1996 – med DOLLIE DE LUXE og ODD BØRRE

Sentrum Scene, 21. desember.
Dollie de Luxe sang "Under sne" og "Ser du stjärnan i det blå".
Odd Børre sang "Stress", "Mariann".
Duett med Benedicte og Jens: "Jeg vil ha det sånn".

To påler i vår nasjonale pophistorie eller to norske Melodi Grand Prix-vinnere på ett brett. Etter å rotet seg (og penga) bort den lettoperatiske heksegryta i London, ble Dollie-jentene dratt tilbake til sitt utgangspunkt og tvunget til å framføre popklassikere fra sine to første album i godt herrelag. I tillegg: Den elegante herren som sang "Stress", en av de sløyeste og mest synkoperte låtene i norsk populærmusikkhistorie (selvsagt ingen match for et topptrent coverband som Penthouse Playboys).

SITATET: Dollie om hvorfor de ble med: "Vi kommer jo fra Oppsal, der alle er harry." Men likefullt: "Det blir rart å opptre sammen med noen som bruker mer sminke enn oss."

HØYDEPUNKTET: For de som ikke husker eller kjenner Odd Børre, se hans stilige framtreden i MGP 1968 her. Børre må være den eneste artisten som har sett på klokka under opptreden i denne konkurransen. Men - mer berømt var han for sine briller, som dessverre forsvant etter at han oppgav karrieren på syttitallet. Penthouse Playboys gikk derfor ut i pressen før julekonserten og ba optikerstanden vise ansvar. Og sannelig greide noen å komme opp med tilsvarende hornbriller i tykk, sort bakelitt. Disse ble høytidelig båret ut på pute under konserten og påsatt hedersmannen slik at publikum endelig kunne kjenne ham igjen! Så var det bare å "stresse" i gang: "Må, må, må, må, må, må / skynde meg å gå, gå, gå, gå, gå…"