Penthouse Playboys

Follow us on facebook Spotify iTunes Platekompaniet Wimp YouTube


Sex, sax og kvinneflukten fra bygda

"De vil ha input / de vil ha liv / de vil ha alt / bortsett fra HIV". Norsk pophistories drøyeste rim er nå omplassert i et formildende, mykerotisk plysjlandskap. "Jenter som kommer" er mellow groove-o-rama på sengekanten. Softfunk med glidemiddel. Samtidig er låten en samfunnskommentar som tematiserer dramaet mellom by og land, kvinne og mann. Det handler om kvinneflukten fra utkant-Norge. Og bygdepikers dragning mot herlige, men farlige bygutter. ”Jenter som kommer” er obligatorisk lytting for alle som er interessert i trafikk, samferdsel, flyttemønstre, urbanisering, demografi, og kjønnssykdommer.

Playboyene gjorde sin innspilling på maksimalt budsjett, inspirert av Raushetens tid. Derfor innholder versjonen intet mindre enn to sax-soloer i den velrennomerte ”Young Americans”/”Careless Whisper”-tradisjonen, samt lyden av jenter som ”deltok” under innspillingen, særlig de ”duettpartnerne” som Jens Pikenes inviterte inn i vokal-boothen.

"Jenter som kommer", Penthouse Playboys' første utgivelse på sju år!(!), er en forsmak på CD- og vinylboksen ”Sannhet på boks – En hyllest til Raga Rockers” (release 18.11), der 137 norske artister, derav mange kjente, har spilt inn hver sin låt av det legendariske rockebandet.

Hør låten på Spotify, WiMP|Tidal eller kjøp på iTunes!